Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
Sergi Bruguera

Article de referència:
L'any del tennis català
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Esportistes, entrenadors, dirigents esportius (558)
Tennis (309)
Personatges Personatges
Boris Becker (9)
Emilio Sánchez (7)
Jordi Arrese (10)
Lluís Bruguera (3)
Sergi Bruguera (24)
Stefan Edberg (6)
Entitats Entitats
Associació de Tennistes Professionals (44)
Copa Davis (52)
Roland Garros (71)
Torneig de Tennis de Gstaad (5)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Barcelona (3483)
37 lectures d'aquest article
13 impressions d'aquest article
Sergi Bruguera
Fill únic, Sergi Bruguera va néixer el 1971 a Barcelona en una família on el tennis era ben bé una raó per viure. El seu pare, Lluís Bruguera, havia estat jugador de primera i capità de l'equip espanyol de Copa Davis. Lluís va dedicar la seva vida a ensenyar al seu fill tot el que sabia. Sergi va declarar sobre això: "Ell em coneix més que ningú i sap el que em cal a cada moment... Per a un tennista el més important és tenir fe cega en el seu entrenador, que és el que jo sento pel meu pare, i és per això que ens compenetrem tan bé."

Sergi Bruguera va debutar l'any 1988. El seu primer èxit no el va obtenir fins l'any següent en derrotar Jordi Arrese a la final del Caire. El 1990 disputa les seves primeres finals als trofeus de l'Associació de Tennistes Professionals (ATP): els de Ginebra i Gstaad. Aquell mateix any va aconseguir eliminar el cap de sèrie número 1 de Roland Garros, Stefan Edberg, i va culminar la temporada derrotant Emilio Sànchez Vicario a la final del Campionat d'Espanya. Tot això va representar passar del lloc 333 al 28 de les llistes de l'ATP.

A mitjans de 1991, Bruguera ja era al cinquè lloc de la classificació. Aquell any va conquerir els tornejos d'Estoril i Montercarlo. En aquesta ciutat va derrotar Boris Becker en cinc sets. Aquell any també va perdre en dues ocasions, a Gstaad i a Barcelona, aquest cop davant Sànchez Vicario. L'any 1992 es va mantenir entre els 10 primers de la classificació mundial i es va adjudicar els tornejos de Palerm, Madrid i Gstaad.