Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1994

Imprimir    Recomanar article
El dia de l'enterrament de Smilja Mihailovich

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Famosos en general (54)
Personatges Personatges
Abel Matutes (31)
Smilja Mihailovich (3)
112 lectures d'aquest article
26 impressions d'aquest article
Smilja Mihailovich
Ens van deixar
El 2 de novembre de 1994 va morir a Eivissa la dissenyadora i creadora de moda Smilja Mihailovich a causa d'una aturada cardíaca.

Smilja havia arribat a Eivissa a mitjans dels anys seixanta, quan l'illa representava el paradís hippie, i s'hi va quedar per sempre més. La seva personalitat simpàtica i emprenedora la va convertir en un dels personatges més populars de l'època i en la millor relacions públiques de l'illa, fins al punt que el polític balear Abel Matutes li va regalar una casa a Roca Llisa. Per casa seva van passar el fill de De Gaulle, aristòcrates com Jacqueline de Ribes, cineastes com Roman Polanski i actrius com Ursula Andress.

Com a dissenyadora va crear l'anomenat estil ad-lib, un moviment que usava la roba blanca transparent i de cotó. Més enllà dels anys de l'estètica hippie, la moda ad-lib no va tenir continuïtat, cosa que no va fer que Smilja deixés mai d'insistir-hi.

Smilja sempre va mantenir la seva vida privada en secret. Ningú sabia exactament d'on venia ni quants anys tenia. No es va casar mai i vivia amb l'exclusiva companyia dels seus dos gossets.