Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Susan Sarandon

Article de referència:
La conquesta escocesa de Hollywood
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actors, actrius, directors (340)
Personatges Personatges
Billy Wilder (7)
Chris Sarandon (1)
Franco Amurri (1)
Ridley Scott (3)
Tim Robbins (2)
10 lectures d'aquest article
4 impressions d'aquest article
Susan Sarandon
Després de quatre nominacions fallides, Susan Sarandon va obtenir l'Oscar de l'Acadèmia gràcies al seu paper a Pena de muerte, una mostra més de la versatilitat i de la capacitat de sacrifici per fer-se un lloc a Hollywood que havia demostrat des dels seus començaments, vint anys abans, amb un petit paper a The Rocky horror picture show.

Susan Abigail Tomaling va néixer a Nova York el 4 d'octubre de 1946, filla d'un productor de televisió gal•lès i d'una mestressa de casa italiana. Sarandon i els seus vuit germans van rebre una educació tradicional i molt religiosa. Després d'estudiar a la Universitat Catòlica de Washington, la seva carrera a Hollywood va començar quan Billy Wilder li va oferir el paper de la nòvia sempre plantada de Jack Lemon a la pel•lícula Primera plana (1969). El paper era molt discret, però va permetre que alguns directors es fixessin en ella.

Sota la direcció de Louis Malle va fer de madame a La pequeña (1978) i de protagonista a Atlantic City (1980), on l'escena inicial en què apareixia davant d'una finestra, nua de mig cos, fregant-se llimones per la pell va suposar-li una extraordinària popularitat. Al costat de Jack Nicholson va interpretar Las brujas de Eastwick (1987) i amb Kevin Costner va fer Los búfalos de Durnham (1989).

El 1991 va arribar la seva consagració definitiva gràcies a Thelma i Louise, de Ridley Scott. L'any següent va demostrar la seva versatilitat a El aceite de la vida (1992), que li va valer la seva quarta nominació. Però l'Oscar no li va arribar fins al 1996 per Pena de muerte.

Susan Sarandon conserva el cognom del seu segon marit, el també actor Chris Sarandon. Prèviament va estar casada amb Franco Amurri, de qui va tenir una filla. El 1987 va encetar una tercera relació amb l'actor i director Tim Robbins, amb qui va tenir dos fills.