Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Article

Any 1996

Imprimir    Recomanar article
Xavier Estivill

Article de referència:
Premi Severo Ochoa d'investigació biomèdica
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Científics, innovadors, investigadors (120)
89 lectures d'aquest article
18 impressions d'aquest article
Xavier Estivill
Xavier Estivill i Pallejà va néixer el 28 de setembre de 1955 a Barcelona, però va passar la infantesa a Cornudella (Priorat). Doctor en medicina i especialista en hematologia i hemoteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i doctor en genètica per la Universitat de Londres, les tesis doctorals que va presentar a les dues universitats versaven sobre diferents aspectes dels mecanismes moleculars i genètics causants de la fibrosi quística, i la primera d'elles va ser guardonada amb el premi extraordinari de tesi doctoral 1986-87 de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Després d'haver realitzat l'especialitat mèdica als hospitals de Bellvitge i de la Santa Creu í Sant Pau, va completar la formació com a investigador a la Universitat dels Estudis de Torí (Itàlia) i al St. Mary's Hospital Medical School de Londres (Gran Bretanya). En aquest últim centre va exercir l'any
1989 de professor associat del departament de bioquímica i genètica molecular. Entre els anys 1988 i 1990 va ser professor d'investigació de la unitat de genètica molecular de la Fundació d'Investigació Sant Pau de Barcelona.

El 1990 va ser nomenat cap del departament de genètica molecular de l'Institut de Recerca Oncològica de l'Hospital Duran i Reynals, a l'Hospitalet de Llobregat, i el 1991, cap del servei de genètica de l'Hospital Clínic de Barcelona.

A part del premi Severo Ochoa, la seva tasca ja havia estat reconeguda amb anterioritat. Fins l'any 1996 havia rebut diversos guardons, tant personals -premi August Pi i Sunyer, de l'Institut d'Estudis Catalans (1989); medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, de la Generalitat de Catalunya (el mateix 1996)- com per al seu grup de treball -premi d'investigació Reina Sofia, concedit pel Patronato de Prevención de la Minusvalía (1988); premi Ciència, Ciutat de Barcelona (1994).