Article

Retrats i Monogràfics
Antoni Fernández Teixidó

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Polítics, càrrecs públics i institucionals, sindicalistes i activistes (1754)
Personatges Personatges
Antoni Fernández Teixidor (22)
Entitats Entitats
Convergència i Unió (1824)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Barcelona (3483)
242 lectures d'aquest article
78 impressions d'aquest article
Antoni Fernández Teixidó
Govern català
El 4 de novembre del 2002 Antoni Fernández Teixidó es va convertir en el nou conseller de la macrocartera de Treball, Indústria, Comerç i Turisme en substitució de Lluís Franco i Antoni Subirà.

Antoni Fernández Teixidó va néixer a Barcelona el 1952. Titulat en estudis mercantils i diplomat en empresarials, durant gairebé dues dècades es va dedicar professionalment a la consultoria empresarial i a l´assessoria fiscal, en empreses com Ceteb, la Federació Nacional de Detallistes de Peix de Barcelona, Barcelona Audiovisual i l´Associació de Productors Catalans.

Militant antifranquista destacat en els anys d´universitat, va ser de diferents moviments d´esquerra radical, com la Lliga Comunista Revolucionària (LCR), però va fer el salt a la política institucionalitzada el 1984, en entrar al Centre Democràtic Social (CDS) d´Adolfo Suárez. Elegit diputat a Madrid pel CDS en els períodes 1986-1988 i 1989-1993, va ser al Parlament de Catalunya entre 1988 i 1989, on va ocupar els càrrecs de portaveu parlamentari i secretari general.

El 1993 es va fer militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de la mà del llavors secretari general Miquel Roca, i el 1996 va ingressar al comitè executiu nacional. L´octubre del 1999 va ser escollit diputat al Parlament per la circumscripció de Barcelona.

Casat i amb tres fills i d´ideari liberal, Fernández Teixidó s´havia mostrat partidari en diferents ocasions que CiU entrés al govern de torn de Madrid, com a millor manera, al seu parer, d´imprimir un nou ritme de solució als dèficits estructurals de Catalunya.