Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2010

Imprimir    Recomanar article

Política

14 de setembre del 2010
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Llengua catalana (1362)
Poder legislatiu i lleis (992)
Universitats i ensenyament universitari (275)
Personatges Personatges
Josep Huguet (100)
Entitats Entitats
Generalitat de Catalunya (1919)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Catalunya (2926)
4 lectures d'aquest article
Contràriament al que el conseller d'Universitats, Josep Huguet, havia anunciat, finalment els professors universitaris no hauran d'acreditar el nivell C de català per a tenir plaça fixa a la universitat. El Govern ha aprovat avui el decret sobre l'acreditació del coneixement lingüístic del professorat de les universitat catalanes. Segons el decret, els professors hauran d'acreditar que entenen el català parlat i escrit, però per a fer-ho no caldrà el nivell C, sinó que cada universitat podrà utilitzar el sistema que cregui més convenient.
D’altra banda, només hauran d'acreditar el nivell de català els professors nous que s'incorporin a les universitats com a funcionaris i contractats. També afectarà els professors que ja treballin a la universitat en cas que participin en un nou procés de selecció. I en queden exempts tots els professors visitants, els emèrits i els que desenvolupen activitats honoràries en els centres superiors.