Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2010

Imprimir    Recomanar article

Economia

14 de setembre del 2010
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Aviació, aeroports (349)
Economia catalana (535)
Poder legislatiu i lleis (992)
Entitats Entitats
Aeroport de Barcelona (El Prat de Llobregat) (161)
Aeroports espanyols i navegació aeria (96)
Congrés dels Diputats (476)
Convergència i Unió (1824)
Partit Popular (1639)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Madrid (Comunitat de Madrid) (909)
2 lectures d'aquest article
El Congrés espanyol aprova, amb els vots del PSOE i de totes les formacions llevat del PP, la moció presentada per CiU que disposa que les institucions catalanes tinguin una “participació de la majoria determinant” en la gestió de l'Aeroport del Prat. La moció també demana al govern espanyol que faci una política liberalitzadora, que permeti a les companyies aèries estrangeres que puguin triar lliurement l’aeroport de destinació; una política que superi, per tant, els vint-i-tres convenis encara vigents, els quals fan de Madrid la destinació exclusiva de determinats països.
L'ambigüitat del text, ja aprovat pel senat, n’ha permès l’aprovació, però per contra ja se n'han fet interpretacions contradictòries, car no concreta en xifres quina ha de ser la participació catalana, la qual cosa obre la porta a cedir a les institucions catalanes un pes merament testimonial i no gens determinant.