Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2010

Imprimir    Recomanar article

Política

11 de setembre del 2010
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actes socials, celebracions, homenatges, cimeres (2032)
Activismes, mobilitzacions, manifestacions (757)
Nacionalisme català (247)
Política catalana (2179)
Relacions Espanya-Catalunya (750)
Personatges Personatges
Jordi Fàbregas (4)
José Montilla (837)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Lleida (75)
Barcelona (3483)
6 lectures d'aquest article
El darrer Onze de Setembre de la legislatura, i el primer després de la tisorada del TC, no ha recollit la mobilització del 10-J, si bé unes 9.000 persones han participat de la gran marxa independentista de Barcelona, que ha transcorregut sense incidents. A Lleida al matí ja hi havia hagut una manifestació amb el mateix lema que el del juliol: "Som una nació. Nosaltres decidim". La reivindicació independentista i la relació Catalunya-Espanya ha centrat la polèmica política, sobretot després que el president de la Generalitat, José Montilla, en el discurs institucional de la Diada, hagi alertat contra “la pulsió separadora”.
L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova també ha estat tranquil·la, en part perquè els assistents quedaven a cent passes del monument, i els crits quedaven apaivagats per la distància. El Fossar de les Moreres ha estat el marc de la crema simbòlica del Decret de Nova Planta, acció a càrrec del delegat del Govern a la Catalunya central i portaveu de Decidim.cat, Jordi Fàbrega. Amb la convocatòria es volia mostrar el rebuig a les lleis espanyoles que “restringeixen la llibertat del poble català”.