Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2010

Imprimir    Recomanar article

Economia

11 de setembre del 2010
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Agricultura, ramaderia, pesca (290)
Economia catalana (535)
Personatges Personatges
Joaquim Llena (27)
Entitats Entitats
Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (6)
Unió de Pagesos (93)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Catalunya (2926)
Lleida (75)
2 lectures d'aquest article
El sector porcí ha reclamat la intervenció del conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, per evitar que continuïn les baixades de preus en les cotitzacions dels porcs, uns descensos que el sector atribueix a una posició de força dels escorxadors.
La Unió de Pagesos, Aprogapor i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya es van reunir divendres amb Llena per exposar-li la necessitat d'aplicar ja el decret de classificació i pesatge de canals porcines, que ha d'aportar més transparència en les vendes als escorxadors, i que els preus siguin negociats en el marc de la llotja de Mercolleida, que és l'òrgan legitimat per a aquesta funció.
L'altra reclamació és per l'augment de costos derivat de l'especulació dels cereals i, per tant, de l'encariment del pinso. Aquest ha pujat un 15% en dos mesos des de l'aturada exportadora de Rússia.