Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2007

Imprimir    Recomanar article

Societat

13 de juliol del 2007
Els directius del Cercle d’Economia afirmen que l’administració de justícia a l’Estat espanyol és ineficaç i que està polititzada

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Poder judicial i jutges (405)
Política espanyola (900)
Personatges Personatges
Josep Manuel Lara Bosch (31)
Entitats Entitats
Cercle d'Economia (50)
Consell General del Poder Judicial (112)
Parlament de l`Estat Espanyol (36)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Estat Espanyol (1908)
3 lectures d'aquest article
Els directius del Cercle d’Economia, que presideix l’empresari José Manuel Lara Bosch, pensen que l’administració de justícia a l’Estat espanyol és ineficaç i que està polititzada. La ineficàcia es visualitza, al seu entendre, en el “retard” en la resolució de conflictes i en la “imprevisibilitat” de les decisions. I la politització, entre altres coses, en el sistema de nomenament dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que converteix aquest òrgan en una rèplica, a escala reduïda, de la composició del Parlament. Lara explica que tant a Catalunya com a la resta d’Espanya s’està més satisfet amb el funcionament de la policia que no amb el del sistema judicial, i insta a adoptar mesures de correcció, a la vegada que fa una crida per arribar a un pacte d’Estat sobre aquesta matèria. El Cercle d’Economia reclama que, de cara a la pròxima legislatura, els partits es comprometin a buscar els consensos necessaris per arribar a un pacte de “regeneració democràtica” en la justícia.