Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2009

Imprimir    Recomanar article

Política

11 de gener del 2009
Els membres de Candidatura d’Unitat Popular (CUP) refusen a una assemblea a Mataró ser presents als propers comicis al Parlament

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actes socials, celebracions, homenatges, cimeres (2032)
Partits polítics i entitats (1853)
Personatges Personatges
Adam Majó (2)
Entitats Entitats
Candidatures d'unitat Popular (28)
Esquerra Independentista (14)
Parlament de Catalunya (723)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Mataró (42)
2 lectures d'aquest article
Els més de 300 militants de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) reunits a Mataró a l’assemblea nacional extraordinària de la formació refusen la ponència que apostava per ser presents als propers comicis al Parlament, però també la que defensava que la CUP es limités a l’àmbit municipal. A la pràctica, això suposa que la CUP crearà un grup de treball per estudiar els pros i els contres de presentar-se a les eleccions catalanes, però sense fixar una data concreta. Tal i com explica Adam Majó, membre del secretariat, això vol dir que si les eleccions s’avancessin i no s’hagués aconseguit convèncer els que s’oposen a presentar llistes al Parlament, s’ajornaria la proposta de ser-hi presents. Els partidaris de fer el pas sostenen que presentar-se a unes eleccions nacionals els donaria més visibilitat, mentre que els detractors consideren que primer cal consolidar la marca al territori. En qualsevol cas, el document sortit de l’assemblea, secundat per la majoria de participants, converteix la CUP en el referent nacional, i no només municipal, de l’Esquerra Independentista.