Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2009

Imprimir    Recomanar article

Política

11 d'agost del 2009
La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, confirma que si la sentència del TC és desfavorable per a l’Estatut, el partit se sumarà a la marxa de protesta

Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Estatut d`Autonomia de Catalunya (EAC) (630)
Justícia, judicis i sentències (1209)
Partits polítics i entitats (1853)
Personatges Personatges
Laia Ortiz (11)
Entitats Entitats
Convergència i Unió (1824)
Defensor del Poble (18)
Esquerra Republicana de Catalunya (1509)
Iniciativa per Catalunya Verds (693)
Òmnium Cultural (140)
Parlament de Catalunya (723)
Partit dels Socialistes de Catalunya (1256)
Partit Popular (1639)
Plataforma Sobirania i Progrés (14)
Tribunal Constitucional de l`Estat espanyol (377)
Només PSC i PP eviten encara donar suport a la manifestació que impulsa Òmnium Cultural contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) a l’Estatut de Catalunya. Els populars és evident que no s’hi sumaran perquè són ells qui, juntament amb el socialista Defensor del Poble, van interposar el recurs. I el PSC, que segueix esquivant per segon dia fer una valoració, mostra cert recel envers la marxa. Després que CiU i ERC anunciessin el seu suport a la protesta, la portaveu d’ICV, Laia Ortiz, confirma que si la sentència és desfavorable per a l’Estatut, els ecosocialistes se sumaran a la marxa. Sobirania i Progrés també expressa la seva adhesió a la iniciativa d’Òmnium, i demana que la mobilització tingui un to sobiranista. Mentrestant, intel·lectuals de diferents sensibilitats polítiques comencen a donar-hi suport i alguns remarquen que al costat de la protesta de la societat civil és necessari que n’hi hagi una altra d’estrictament política a través del Parlament de Catalunya.