Projecte tancat a partir de 2014. Tanmateix tots els continguts dels de 1994 fins a 2013 inclòs continuen consultables. Les eines (cercador, comptador de notícies,...) continuen en funcionament.

Notícia

Any 2010

Imprimir    Recomanar article

Política

11 de setembre del 2010
Fes-ho còrrer Fes-ho còrrer
  • twitter
  • facebook
Paraules clau Paraules clau
Actes socials, celebracions, homenatges, cimeres (2032)
Activismes, mobilitzacions, manifestacions (757)
Nacionalisme català (247)
Personatges Personatges
Joan Carretero (93)
Joan Laporta (171)
Indrets geogràfics Indrets geogràfics
Arenys de Munt (15)
12 lectures d'aquest article
Representants de totes les formacions sobiranistes han signat el Compromís d’Arenys de Munt. El compromís que assumeixen els signataris és de proposar al nou Parlament de Catalunya que sorgeixi de les eleccions del 28-N “un referèndum vinculant en què tot el poble català manifesti la seva voluntat perquè Catalunya esdevingui un estat independent dins la Unió Europea”. Aquest compromís es va adoptar en el primer Aplec per la Independència, que commemorava la primera consulta sobre la independència, que es va fer a Arenys de Munt el 13 de setembre de l’any passat, i que va motivar que, després, se n'organitzessin a més de quatre-cents municipis catalans.
Centenars de participants han rememorat “l'esperit d'Arenys de Munt” en aquesta vila del Maresme. A l'Aplec hi havia, entre d’altres, els dirigents de Reagrupament, Joan Carretero, i el de Solidaritat Catalana, Joan Laporta.
Els anys vinents l’Aplec es farà cada primer diumenge després de l’Onze de Setembre, amb “l’objectiu d’aplegar tot l’independentisme català a Arenys de Munt”, segons ha dit Jaume Rossell, president de la comissió organitzadora de l’Aplec.